Main Campus redevelopment

Our School
Main Campus redevelopment

A significant moment in the school’s history creating wonderful benefits for students, families and staff

As a school, our aim is to contribute to all aspects of a child’s development,to prepare them for participation in contemporary Australian society. To meet our aspirations, it is essential that we constantly strive to improve all aspects of school life. We know that the world is changing and that educational and learning environments need to reflect these changes. Schools need to have physical spaces that enable children to learn and grow in new and exciting ways. It is essential, therefore, that we are at the "cutting edge" of future thinking and are creating learning spaces that enable young minds to grow.

We must ensure that all designs for future spaces are developed to maximise learning outcomes, and the care and attention to the individual. As a community, we are very serious about ensuring that we live our Purpose, Vision, Mission, Values and Behaviours, on a daily basis.

This building project is one such example of how we are putting our vision into action.

The video below shows the building project from beginning to end!

Some of the key benefits for students, families and staff are:
Resource Centre - Ground Floor

The Resource Centre is a vibrant hub with areas for group discussions and project work, as well as quiet reading, meeting rooms and offices for use by both staff and students

Learning Studios

One at lower ground and one on the first floor. Each area caters for a whole year level with three homerooms, adjoining breakout spaces and a gathering space for the whole year level.

Visual Arts Centre

New art studio which opens to glazed sculpture courtyard for woodwork and stonework

Science Laboratory

New facility for the school with age-appropriate technical equipment

External Areas
  • Full sized multi-use games area (quadrangle)
  • The west face of the Memorial Hall has been opened up with large french doors leading onto the quadrangle
  • Green wall with plantings that change with the seasons
  • Display boxes within the walls of the Resource Centre to provide changing displays of current areas of exploration – enticement and engagement of children as they move through the school
Environmentally Sustainable Design
  • North/south orientation of the building allows for ideal passive design approach to thermal control
  • Extensive glazing for natural light and ventilation
  • Sunshading to screen summer sun, whilst letting winter sun in
Underground Carpark and Storage Areas
  • 14 underground car spaces for staff during the week and for Christ Church South Yarra use at the weekends
  • Maintenance storage spaces
Construction Timeline

Works commenced in late 2016 and were completed in time for the beginning of Term 2, 2018.

This new building is an outstanding addition to our current facilities, enabling us to move forward, as a community, in facilities that match our aspirational vision.